Wetenschappers Tillen & Tiltechnieken

Wetenschappers roepen, in het verlengde van hun onderzoek naar de DK kolder technieken, graag “het maakt niet uit hoe je tilt”.

 

Dat schoot STEP in het verkeerde keelgat. STEP promoot al meer dan 20 jaren de STEP GewichtheffersTechnieken (GHT) als een veilig en gemakkelijk alternatief voor de "DK kolder" tiltechnieken.

 

STEP was het wel eens met de stelling van wetenschappers dat de rugbelasting bij tillen met een bolle rug (BR) en tillen met diepe kniebuiging (DK) even groot is en dat deze beide tiltechnieken even gevaarlijk, slecht en onbruikbaar zijn.


tiltechnieken nee

 

STEP was het oneens met de stelling van wetenschappers dat het niets uitmaakt hoe je tilt. STEP hanteert en promoot al ruim 20 jaar de GHT, een tiltechniek tussen BR en DK in. GHT zijn technieken met een beperkte kniebuiging, een beperkte rugbolling en met minder rugbelasting.


tiltechnieken ondezoek

 

Om te bewijzen dat dit juist was liet STEP haar GHT onderzoeken aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, hieronder leest u meer hierover.

 

Wetenschappelijk onderzoek naar GHT


Het VU onderzoek door Dr. Idsart Kingma en Dr. Gert Faber bevestigt de juistheid van de STEP opvatting, GHT blijken minder rugbelastend, met minder rugbolling, minder rugbelasting en minder kniebelasting gepaard te gaan.

 

Ook bleken de elementen afsteunen en kantelen die STEP standaard aanleert bij de GHT de rugbelasting en de rugbolling flink te verminderen. In de volgende links kunt u meer over het VU onderzoek zien en lezen:

 

1. Tillen, film impressie VU onderzoek

2. Tillen, STEP onderzoek VU Amsterdam, tillen ja en nee

3. Tillen, GHT verminderen rugbelasting, Kingma, Ergonomics

4. Faber, tillen, Kantelen verminder rugbelasting

5. Faber, tillen Afsteunen vermindert rugbelasting

6. Tillen, motivatie tot VU onderzoek

 

7. Zin en onzin van tiltrainingen

 

8. Buken en tillen, onzinnige aanbevelngen uit de fitnesswereld

 

9. Sense and Nonsense In Back Schooling

 

Meer over GewichtHeffersTechnieken en veilig ruggebruik leest u op de link GewichtHeffersTechnieken:

 

Meer over hulpmiddelen en veilig ruggebruik leest u op:de link

hulpmiddelen bij veilig ruggebruik

 

Bert Bruggeman